Boraink

Chardonnay 2019

Világos aranysárga chardonnay borunkban a virágos és zöldfűszeres jegyek harmóniája fedezhető fel. Aromáiban a sárga héjú alma dominál, melyet a friss tavaszi levél és a rezedavirág emléke kísér. Lendületes savait szép, folyamatos lecsengés és lágy, édes ízérzet zárja. Fogyasztását könnyű, friss salátákhoz, halakhoz, gyümölcstálakhoz ajánljuk 8-12 °C-on.

Olaszrizling 2019

Fajtajelleges Olaszrizling, mely leginkább a virágos jegyekre épít. Aromáiban a zamatos körte mellett rezedavirág, menta és citromfű bújik meg. Ízében a lendületes savakat mineralitás egészíti ki. Halételek, saláták remek kísérője lehet 10-12 °C-on. 

“Nyáridő” Rozé 2019

“Hahó, Öcsi!” Rozé 2019

Friss, üde kékfrankos rozénk magában hordozza az őszibarack és a piros bogyós
gyümölcsök aromáit. Íze és illata élénk, mintha egy marék gyümölcsbe
harapnánk. Lendületes, ropogós savai a nyári napok kedvencévé teszik.
Fogyasztását friss gyümölcsök, saláták, csirkéből készült ételek és halak mellé
ajánljuk 6-8 °C-on.

“Kisördög” Cuvée 2019

Könnyű, jó ivású vörösborunk a piros bogyós gyümölcsök minden báját magán
hordozza. Érett cseresznyés illatával, a kékfrankos ibolyás jegyeivel, enyhe
vajasságával méltó a mindennapok bearanyozására. 16-18 °C-on kitűnő társa
sülteknek, könnyedebb paprikás ételeknek.

Merlot 2017

Fűszeres, komplex illatú merlot-nk, melyben a gyümölcsök mellett kókusz és karamell érződik. Kóstolva leginkább érett szamóca, lédús meggy és zamatos szilva vezetik a kortyot, némi csokoládés felütéssel.

Sült és grillezet húsok, borjúmáj, egy jól elkészített bolognai vagy milánói remek kísérője lehet.

Cabernet Franc 2017

Illatában meggy, áfonya, fekete szeder, fahéj és némi mentás hűvösség bontakozik ki. Ízében ugyancsak a fekete bogyós gyümölcsök játsszák a főszerepet, finoman melegítő alkohollal. Nagysága a hosszan búcsúzó, komplex lekváros aromákban rejlik.

Fogyasztását 16-18° C-on sült marha- és sertéshúshoz, kacsához ajánljuk, de a félkemény, a füstölt vagy az enyhén érlelt sajtok is megháláják a tásrsaságát.

Bikavér 2017

Kékfrankos, merlot, cabernet franc és kadarka szőlők házasításából készült, elegáns és telt aromavilágú bor. Összetett illat- és ízjegyeiben az érett pirosbogyós gyümölcsök kavalkádja mellett a csipkebogyós, szedres, ribizlis aromákat finom vaníliás, feketeborsos, szegfűszeges fűszeresség gazdagítja. Bársonyos, feszes struktúrájú, sűrű szövésű cuvée, mely magán hordozza a tipikus szekszárdi jegyeket. 

“Parászta Cuvée” 2017

Merlot és cabernet fajták házasításából született vörös cuvée-nk egy igazi klasszikus, melynek megalkotásánál arra törekedtünk, hogy a hét minden napján kiváló társnak bizonyuljon.

Kóstolva egy kosárnyi erdei gyümölcs kerül a poharunkba, némi érett körtével és lédús szilvával megspékelve. A gyümölcsösséget fűszeres ízaromák ölelik körül, a kortyra szinte rá lehet harapni. 

Fogyasztását 16-18° C-on magyaros ízesítésű ételekhez, pörköltekhez, paprikásokhoz ajánljuk.

Borbolt & Kávézó nyitvatartás

Péntek: 14:00-18:00
Szombat: 9:00-18:00
Vasárnap: 9:00-13:00

Kapcsolat

Információ:
E-mail:
info@gyuszubirtok.hu

Borászat – Töttös Tibor
mobil:06 30 636 6268
E-mail:
boraszat@gyuszubirtok.hu

Vendéglátás – Némedi Erika
mobil: 06 30 495 8328
E-mail:
szallas@gyuszubirtok. hu

Marketing – Szabó Berni
mobil: 06 70 949 4905
E-mail:
marketing@gyuszubirtok.hu