Boraink
Chardonnay 2019
Világos aranysárga chardonnay borunkban a virágos és zöldfűszeres jegyek harmóniája fedezhető fel. Aromáiban a sárga héjú alma dominál, melyet a friss tavaszi levél és a rezedavirág emléke kísér. Lendületes savait szép, folyamatos lecsengés és lágy, édes ízérzet zárja. Fogyasztását könnyű, friss salátákhoz, halakhoz, gyümölcstálakhoz ajánljuk 8-12 °C-on.
“Hahó, Öcsi!” Rozé 2019
Friss, üde kékfrankos rozénk magában hordozza az őszibarack és a piros bogyós
gyümölcsök aromáit. Íze és illata élénk, mintha egy marék gyümölcsbe
harapnánk. Lendületes, ropogós savai a nyári napok kedvencévé teszik.
Fogyasztását friss gyümölcsök, saláták, csirkéből készült ételek és halak mellé
ajánljuk 6-8 °C-on.
Merlot 2017
Fűszeres, komplex illatú merlot-nk, melyben a gyümölcsök mellett kókusz és karamell érződik. Kóstolva leginkább érett szamóca, lédús meggy és zamatos szilva vezetik a kortyot, némi csokoládés felütéssel.
Sült és grillezet húsok, borjúmáj, egy jól elkészített bolognai vagy milánói remek kísérője lehet.
Cabernet Franc 2017
Illatában meggy, áfonya, fekete szeder, fahéj és némi mentás hűvösség bontakozik ki. Ízében ugyancsak a fekete bogyós gyümölcsök játsszák a főszerepet, finoman melegítő alkohollal. Nagysága a hosszan búcsúzó, komplex lekváros aromákban rejlik.
Fogyasztását 16-18° C-on sült marha- és sertéshúshoz, kacsához ajánljuk, de a félkemény, a füstölt vagy az enyhén érlelt sajtok is megháláják a tásrsaságát.
Bikavér 2017
Kékfrankos, merlot, cabernet franc és kadarka szőlők házasításából készült, elegáns és telt aromavilágú bor. Összetett illat- és ízjegyeiben az érett pirosbogyós gyümölcsök kavalkádja mellett a csipkebogyós, szedres, ribizlis aromákat finom vaníliás, feketeborsos, szegfűszeges fűszeresség gazdagítja. Bársonyos, feszes struktúrájú, sűrű szövésű cuvée, mely magán hordozza a tipikus szekszárdi jegyeket.
“Parászta Cuvée” 2017
Merlot és cabernet fajták házasításából született vörös cuvée-nk egy igazi klasszikus, melynek megalkotásánál arra törekedtünk, hogy a hét minden napján kiváló társnak bizonyuljon.
Kóstolva egy kosárnyi erdei gyümölcs kerül a poharunkba, némi érett körtével és lédús szilvával megspékelve. A gyümölcsösséget fűszeres ízaromák ölelik körül, a kortyra szinte rá lehet harapni.
Fogyasztását 16-18° C-on magyaros ízesítésű ételekhez, pörköltekhez, paprikásokhoz ajánljuk.
Információk
Borbolt & Kávézó nyitvatartás
Hétfő-csütörtök: 13:00-19:00 óráig, Szombat: 09:00-19:00 óráig, Vasárnap-hétfő: Zárva
Kapcsolat
Információ:
E-mail:
info@gyuszubirtok.hu
Borászat – Töttös Tibor
mobil:06 30 636 6268
E-mail:
boraszat@gyuszubirtok.hu
Vendéglátás – Némedi Erika
mobil: 06 30 495 8328
E-mail:
szallas@gyuszubirtok. hu
Marketing – Szabó Berni
mobil: 06 70 949 4905
E-mail:
marketing@gyuszubirtok.hu