Grillezett harcsafilé szezámos köntösben, vajon párolt zöldséggel

A halat besózzuk, majd fél órát pihentetjük.

Ezután vajat olvasztunk és készre sütjük benne a harcsaszeleteket. A serpenyőben megmaradt vajat ízlés szerint citromlével, fehérborssal, bazsalikommal, rozmaringgal fűszerezzük, és tálalásnál meglocsoljuk vele az ételt, díszítésként pedig pirított szezámmagot szórunk rá. 

Vajon párolt zöldségekkel tálaljuk. 

 

 

 

Ajánlott bor: Olaszrizling 

A Gyűszűbirtok Olaszrizlingje egy igazán fajtajelleges bor, mely leginkább a virágos jegyekre épít. Aromáiban a zamatos körte mellett rezedavirág, menta és citromfű bújik meg. Ízében a lendületes savakat mineralitás egészíti ki. Halételek, saláták remek kísérője 10-12 °C-on.