MI MINDEN TÖRTÉNT VELÜNK 2019-BEN? – 2. rész

Az elmúlt időszak alkalmat adott számunkra, hogy egy kicsit nosztalgiázzunk, visszatekintsünk a sok közös szép dologra, melyeket veletek együtt éltünk meg.

Úgy hisszük, büszkén mondhatjuk, hogy 2019-ben rengeteg változás történt a birtokunkon. Próbáltuk nektek egy csokorba összeszedni a legszebb pillanatokat. Persze sokkal több ez számunkra, mint egy lista… a szívünk csordultig telt, miközben visszaemlékeztünk, a képeket válogattuk.

Tartsatok velünk ezen a kis utazáson, mely során az őszi és téli időszak eseményeit vesszük sorra! Reméljük, számotokra is kellemes emlékeket idéz majd!

Arculatváltás, elkészült a honlapunk

A változás mindig egy új kezdetet rejt magában és időről időre szükséges. Ezt a változást mi is elkezdtük a Gyűszűbirtokon, melynek első lépése az új arculat, az új címkék megalkotása volt. A korábbi címkéinket egy csodálatos kezdetnek tekintjük, mely magában foglalta az indulás izgalmát, a víziónkat, a törekvéseinket… Bodnár-Horváth Beatrix-szal együtt indultunk el ezen az úton, együtt osztoztunk ezeken az izgalmakon. Beatrix 2019. július 14-e óta sajnos már nem lehet közöttünk, szeretnénk azonban megmutatni nektek, hogy a Kisördög, a Hahó, Öcsi!, és a Nyáridő korábbi címkéit neki köszönhetjük.

Az elmúlt időszakban kibővült a szortimentünk, emiatt szükségét éreztük, hogy a boraink egységesebb képet mutassanak. Stumpf Bence a meglévő címkéinket újragondolta, valamint újakat is tervezett számunkra, hogy palackjainkat immár egy más koncepció szerint mutathassuk be nektek. A mustjaink szintén új “ruhát” kaptak, melynek címkéi – valamint az új logónk is – egy hosszabb munka végeredménye, melyet Acélos Balázzsal közösen hoztunk létre.

Tavaly egy másik fontos mérföldkő is volt az életünkben, elkészült a honlapunk. Märcz Petivel hónapokat dolgoztunk rajta, sokszor napi 14 órában, hogy ezen a platformon is elérhetőek legyünk számotokra, és persze itt is minden információt könnyen megtaláljatok velünk kapcsolatban.

Szekszárdi Szüreti Napok

Mi is valljuk, hogy az év legnagyobb eseménye Szekszárdon a Szüreti Napok. Talán a legnagyobb öröm számunkra a tavalyi évben, hogy pincészetünk is a Borudvar részese lehetett. Egész évben sokat dolgoztunk azért, hogy ott lehessünk – szórólapokat, molinókat, papírtáskákat, címkéket terveztünk, honlapot készítettünk, és a borainkat is folyamatos kóstolásokkal és nagy munkával tökéletesítettük…. A Hetényi Pincészettel közös standon mutatkoztunk be, és bár kemény négy nap volt számunkra, úgy érezzük, minden pillanata megérte…

Adventi Bormámor

2018-ban fogalmazódott meg bennünk először az Adventi BorMámor gondolata, mert szerettük volna egy közös, nagy bulival, veletek lezárni az évet. A korábbi sikereken felbuzdulva így 2019-ben is nagy várakozással tekintettünk az év utolsó nagy rendezvénye elé. Mivel az advent számunkra is a készülődés és várakozás időszaka, így ilyenkor ünnepi díszbe öltöztetjük a Kerámiaüzemet és karácsonyfát állítunk. Ez is egyike a közös, Kerámia Borműhelyes programjainknak, ahol az öt pincészet külön standdal a teljes szortimentjét kínálja, valamint a téli időjárásnak megfelelően a forralt bor is szerepel a repertoárunkban. A koncertek szintén a program elengedhetetlen részei – tavaly a Velorex GTI-t láttunk vendégül, valamint nálunk mutatkozott be először az újonnan alakult akusztikus formáció, az Uprise Acoustic Duo is.

Természetesen a kicsikről sem feledkezünk meg ilyenkor. Tavalyelőtt még csak egy kétórás GyerekKuckóban készültek a szebbnél szebb és mókásabb karácsonyi díszek, idén viszont az egész délutánt nekik ajánlottuk. Mikulás Party-nk alkalmából a gyerekek két csoportra bontva készíthették a kézműves csodákat, valamint mézeskalácsot süthettek velünk. És hogy buli nélkül ők se maradjanak, a Holló Együttes szolgáltatta a talpalávalót számukra. 

Karácsonyi Jótékonysági Sütés

Biztos sokatok számára ismerős Korycki Adrienn neve és az által létrehozott Laza Lelki Fröccs programsorozat. Adrival tavaly gondoltunk egy nagyot, és az ő, valamint a GasztroMűhely csapatát összevonva december 6-án a Gyűszűbirtokon gyűltünk össze egy közös sütögetésre. Náluk már 3 éve tart ez a karácsonyi készülődés, mi pedig már jó ideje terveztük, így az álmainkat összegyúrtuk egy nagy szeretetgombóccá. Saját készítésű, házi mézeskalácsokat, kókuszgolyókat, pöfeteg kekszet és püspökkenyeret készítettünk, hogy a Hétszínvilág Gyermekotthon és Paradicsompuszta kis lakóit meglepjük. Munkánknak köszönhetően közel 160 gyerek ünnepi készülődését tettük édesebbé és boldogabbá.

Karácsonyi BorMozi a Kutyamenhelyért

December 15-e szinten egy fontos rendezvény napja volt számunkra, hiszen újra egy a szívünknek kedves és nemes ügyet támogathattunk –  a Szekszárdi Kutyamenhely kis védenceinek szerettük volna szebbé tenni a karácsonyát.  

Közel két hónapot dolgoztunk a programon, a film és a borok kiválasztásán, a szervezésen. Nyulasi Gábriel Istvánnal, az Ihatóbb Magyarországért elnökével egy olyan tematikát dolgoztunk ki a BorMozira, melyben a szekszárdi vörös tételek, valamint Neszmély, a Kunság és Somló fehérborai “mérkőztek meg” az est legjobb bora címért. A program tematikája bor-film-bor-film-bor egységekre oszlott, mely során hármas tagolásban egy fehér- és egy vörösbort kóstoltunk, mindegyikhez külön borkorcsolyát kínálva – padlizsánkrémet, sült paprikakrémet és tojáskrémet rozskenyérre kenve. A film pedig, melyet közösen néztünk, egy 2005-ös dán-német, többszörösen díjnyertes vígjáték volt, az Ádám almái. A programot megelőzően gyűjtést szerveztünk, a Gyűszűbirtokon, egész héten fogadtuk a felajánlásokat (táp, konzerv, kutyasampon, etetőtál, pokróc stb.). 

Számunkra többszörösen is öröm volt ez a rendezvény. Azon túl, hogy megszervezhettük az első BorMozinkat a birtokon, nagyon sokan a kezdeményezésünk mellé álltak, mindenki önkéntes munkában végezte a feladatait, a borokat felajánlásokból kaptuk (Ihatóbb Magyarországért, Göndöcs Lajos, Pálinkás Pince és mi magunk), valamint Kovács Viktor – Wineography egy képet licitre ajánlott, melyet 25.000 Ft-ért sikerült értékesítenünk. A részvételi díjból és egyéb felajánlásokból  összesen 96.500 ft készpénzt, 94 kg száraztápot és közel 60 kg konzervet tudtunk átadni Fiáth Szilviának és a bogyiszlói úti telep négylábú lakóinak.

 

Ahogy látjátok egy hosszú és tartalmas év áll mögöttünk. Rengeteg munkával, tervezéssel és szervezéssel. Szeretnénk ebben a posztban köszönetet mondani mindazoknak, akik segítettek bennünket az eddigi céljaink, terveink elérésében, és persze nektek is, hogy elkísértek bennünket ezen a csodálatos utazáson, hogy velünk vagytok, és bizalmat szavaztatok számunkra. Nagy utat tettünk meg 2018-hoz képest, és televagyunk további tervekkel, melyeket reméljük, hamarosan sikerül megvalósítanunk és velünk tartotok továbbra is! Köszönjük!