PROGRAMOK

GasztroMűhely

Örömmel köszöntjük gasztro-világunkban, a kulináris kalandozások Mekkájában!

Célunk, hogy olyan programokat kínáljunk, melyek a sütés-főzés csínja-bínja mellett vidám, impulzusokban gazdag idő élményét is nyújtják.
Workshopjaink alatt tapasztalt szakácsok és cukrászok vezetnek végig az adott témán, de sokkal többről van szó, mint egyszerű főzőkurzusról. A gasztronómia különféle ágaiba teszünk kitérőt, miközben nemcsak az egyes technikákkal, fogásokkal és műhelytitkokkal ismerkedünk meg, hanem egymással is és a közösen alkotás örömével.

Havonta szervezett programjainkról a rendezvény facebook oldalán lehet tájékozódni: GasztroMűhely

BorSzakkör

Manapság nagyon divatos dolog borozni, úgy is fogalmazhatnánk, hogy borkultúránk a  reneszánszát éli. Programjaink arról szólnak, hogy megálljunk és beszélgessünk. Beszélgessünk borral a poharunkban, sőt beszéljünk magáról a borról. Mindezt persze kötetlen formában. Valljuk, hogy a borozás szórakozás, élmény, így eleve egy jó hangulatú, fiatalos programot szerettünk volna létrehozni, úgy szórakozni, hogy mellette gyors és egyszerű alaptudást nyújtunk.

Egypincés kóstolóink során egy adott termelő tételeit vesszük sorra. Meghívott borászvendégeink bemutatják a pincészet ars poeticáját, munkamódszereit, az évjáratokat, szőlőfajtákat, a különböző tételek sajátosságait.

Célunk mindenképpen az, hogy aki eljön, idővel sokkal magabiztosabban mozoghasson a borok világában, értse és megértse a bort, beszélhessen a bor nyelvén, na és persze jól szórakozzon, mert ez az, ami igazán fontos.

Havonta szervezett programjainkról a rendezvény facebook oldalán lehet tájékozódni: BorSzakkör

Pünkösdi Nyitott Pincék

A Szekszárdi borvidék borászai tartják a hagyományt, és a pünkösdi hosszú hétvégén nyitott pinceajtókkal és jó borokkal várják az érdeklődőket. 

A 4 nap alatt közel 20 borászat közül választhatnak a finom falatokra és remek borokra vágyó turisták. A dűlő- és pincetúrákon túl változatos programok közül válogathatnak az érdeklődők, sőt, a családokról sem feledkeznek meg a szervezők, hiszen a gyerekeknek szervezett programok éppúgy megtalálhatóak a repertoárban. A legtöbb helyen a borok mellett étkezésre is lehetőség nyílik,
mely a gasztronómia széles skáláját lefedi az egyszerű zsíros kenyérttől kezdve, a pástétomokon át a vadpörköltig, valamint kemencés és grillételekig egyaránt.

A Kerámia Borműhely által összefogott öt borászat évek óta részt vesz a Nyitott Pincék programsorozatban. A Gyűszűbirtok, Göndöcs Lajos, a Háromházi Pince, a Hetényi Pincészet és a Pálinkás Pince fehér, rozé és vörösborai mellé a bortúrában megéhezett vendégek halból készült kolbászokat és vaslapon sült húsokat kóstolhatnak.


Az öt pincészet kínálta bor- és gasztrokalandozáshoz csatlakozott 2019-ben az udvarban helyet kapó Borbolt és Kávézó, mely a hagyományos kávékon túl kávé- és borkoktélokkal, mustból és gyümölcslevekből készült limonádékkal várja a vendégeket. Míg parkosított udvarunkban napernyők, színes párnákkal tarkított raklapbútorok szolgálják a felnőttek kényelmét, addig a gyerekeknek egy egész játszótér áll rendelkezésre, hogy levezessék a felesleges energiájukat.

Szentivánéji BorMámor

A nyári napforduló ünnepe ősi hagyományokra nyúlik vissza, mely nemzeteket és időket ível át. Szent Iván napjának megünnepléséhez számos program, kulturális és zenés rendezvény kapcsolódik országszerte, nincs ez máshogy Szekszárd esetében sem. 

Júniusban immár hagyományként kerül megrendezésre a Szentivánéji BorMámor a birtokunkon. Az öt szekszárdi borászat összefogásával megszületett rendezvényen mind a kultúra, mind a bor iránt érdeklődőket, mind pedig a szórakozni
vágyókat igyekszünk megszólítani.

A kora délutántól éjszakába nyúló program során az udvarra kitelepült 5 pincészet boraiból fogyaszthatnak a vendégek, így a Gyűszűbirtok, Göndöcs Lajos, a Háromházi Pince, a Hetényi Pincészet és a Pálinkás Pince rozé, fehér és vörös borai kerülnek a poharakba. A szintén az udvarban helyet kapó Kerámia Borműhely Borbolt és Kávézóban pedig fehér, rozé és siller bor alapú koktélokból, kávékülönlegességekből, a Gyűszűbirtok saját préselésű gyümölcsleveiből és mustjaiból készült limonádékból lehet választani.

Az est során ki-ki vérmérsékletének megfelelően döntheti el a folytatást, hiszen a raklapbútorokkal és színes párnákkal berendezett hangulatos udvar egyaránt alkalmas baráti beszélgetésekhez, míg a kóstolóteremben nosztalgia discó várja a táncoslábúakat. A rendezvény csúcspontja a sötétedéskor kezdődő fényfestés, melynek során színes fénykavalkád kerül a Kerámia Borműhely falaira.

Adventi BorMámor

Advent, a karácsony előtti négy hét, a várakozás, a készülődés időszaka. Az adventi koszorú négy gyertyája is ezt jelképezi. A négy gyertya a hit, a remény, a szeretet és az öröm jelképe, amelyeknek vasárnaponkénti meggyújtása a növekvő fényt, az ünnep közeledtét jelzik.

Nagy várakozással tekintünk mi is minden évben az Adventi BorMámorunk elé. Ilyenkor ünnepi díszbe öltöztetjük a Kerámiaüzemet és karácsonyfát állítunk. Természetesen ez a rendezvény is egyike a közös, Kerámia Borműhelyes (Gyűszűbirtok, Göndöcs Lajos, Háromházi Pince, Hetényi Pincészet, Pálinkás Pince) rendezvényeinknek, ahol az öt pincészet külön standdal, a teljes szortimentjét kínálva várja a vendégeket, a téli időjárásnak megfelelően pedig az elengedhetetlen forralt bor is szerepel a repertoárban.

A kicsikről sem feledkezünk meg ilyenkor, hiszen a GyerekKuckóban karácsonyi díszeket készítünk. Amíg a gyerekek buzgolkodnak, a szebbnél szebb remekművek pedig sokasodnak, a szülőknek különféle koncerteket szervezünk, az estet pedig nosztalgia discóval zárjuk.

Borbolt & Kávézó nyitvatartás

Kedd – péntek: 09:00-16:00 óráig, Szombat: 09:00-14:00 óráig, Vasárnap – hétfő: Zárva

Kapcsolat

Információ:
E-mail:
info@gyuszubirtok.hu

Borászat – Töttös Tibor
mobil:06 30 636 6268
E-mail:
boraszat@gyuszubirtok.hu

Vendéglátás – Némedi Erika
mobil: 06 30 495 8328
E-mail:
szallas@gyuszubirtok. hu

Marketing – Szabó Berni
mobil: 06 70 949 4905
E-mail:
marketing@gyuszubirtok.hu