BEMUTATKOZÁS

Üdvözöljük a Gyűszűbirtok oldalán!

Pincészetünk az 1990-es években alakult családi birtokként, főként vörösborokra specializálódva, de szortimentünkben megtalálható a rozé és a fehérbor is. A borok széles palettáján túl fehér, rozé és vörös mustot, valamint frissen préselt gyümölcsleveket is készítünk.
Néhány éve megvásároltuk a pusztulásnak indult Kerámiaüzemet, melyen hatalmas változtatásokat hajtottunk végre. A feldolgozó-palackozó mellett elkészült borkóstolótermünk, három vendégszobánk, idén pedig megnyitottuk borboltunkat és kávézónkat.
Fontos szempont számunkra az összefogás, a közösen alkotás, így másik négy szekszárdi pincészettel, Göndöcs Lajossal, a Háromházi Pincével, a Hetényi Pincészettel és a Pálinkás Pincével évente több közös - Pünkösdi Nyitott Pincék, BorMajális, Szentivánéji és Adventi Bormámor - rendezvényt szervezünk birtokközpontunkon.

A Gyűszűbirtok

A szőlő szeretete és a borkészítés hagyománya családi örökség. Ahogy a birtok alapját - mind a szőlőterületeket, mind a gyümölcsösöket - is ez az örökség adta. Az évek alatt 7 hektárra növeltük szőlőterületeinket, melyből évente 500 hl bort készítünk. A birtokközpontunknak helyet adó épület az egykor szebb napokat megélt, mára pedig szinte teljes megújuláson átesett egykori Kerámiaüzem. A Sárköz utcában lévő romos épület átalakításának 2017-ben láttunk hozzá, itt jött létre a feldolgozó- palackozónk, a vendégszobáknak és kóstolóteremnek helyet adó épület, valamint a borboltunk és kávézónk. Az érlelésre szánt vörösboraink a Kadarka utcai pincénk falai közt fajtánként és évjáratonként válogatva katonás rendben sorakoznak és pihennek, mielőtt palackba és a fogyasztóhoz kerülnének.

Szőlőterületek

Termő szőlőterületünk jelenleg 7 hektár, mely Szekszárd több különböző dűlőjében található. Pincészetünk szívügyének tekinti a borvidék kiemelt fajtáinak, így a kékfrankosnak és a kadarkának a termesztését, emellett 2019-től az ezen fajták házasításából született Bikavér is bekerült a szortimentünkbe.

 

Fajtaösszetétel:

3 hektár Kékfrankos (Kerékhegy, Cserhát-tető, Parászta, Palánki-hegy)
 0,65 hektár Merlot (Cserhát-tető, Sauli-tető)
1 hektár Zweigelt (Parászta, Sauli-tető)
0,75 hektár Cabernet Franc (Sauli-tető, Faddi-tető)
1,1 hektár Kadarka (Parászta, Sauli-tető)
0,5 Cabernet Sauvignon (Cserhát- és Sauli-tető)
0,5 hektár Olaszrizling (Parászta)
0,25 hektár Chardonnay (Sauli-tető)

Borbolt & Kávézó nyitvatartás

Kedd – péntek: 09:00-16:00 óráig, Szombat: 09:00-14:00 óráig, Vasárnap – hétfő: Zárva

Kapcsolat

Információ:
E-mail:
info@gyuszubirtok.hu

Borászat – Töttös Tibor
mobil:06 30 636 6268
E-mail:
boraszat@gyuszubirtok.hu

Vendéglátás – Némedi Erika
mobil: 06 30 495 8328
E-mail:
szallas@gyuszubirtok. hu

Marketing – Szabó Berni
mobil: 06 70 949 4905
E-mail:
marketing@gyuszubirtok.hu