Leírás
Egy pohár nyár a poharunkba töltve: ezt jelenti számunkra ez a duónk, mely a zamatos körte és az alma natúr ízvilágának kombinációja. Bár ízélménynek sem utolsó, elmondhatjuk, hogy a körte az egészséges étrend közkedvelt szereplője. Az emberiség legalább 3000 éve ismeri és favorizálja. Azon túl, hogy bővelkedik antioxidánsokban, flavonoidokban és tápanyagokban, fogyasztása a rostbevitel legegyszerűbb forrásaként szolgál. Egy körtében átlagosan 6 grammnyi rost található, amely egy felnőtt napi szükségletének körülbelül egynegyede. A körte rendszeres fogyasztása nagy hatással van szervezetünk épségére, nem beszélve pompás ízéről, amely valamennyiünk nagy kedvence.
Homéroszt idézve, a körte az “istenek ajándéka”, lássuk hát, mi mindenre jó!
- A körte rendkívül gazdag ásványi anyagokban: a legjelentősebbek a kálium, a kalcium, a nátrium, a foszfor, a magnézium, a vas, a bór, a fluor, a cink, a réz, a mangán és a szelén.
- Vitamintartalma kiemelkedő: bővelkedik A-, valamint B1-, B2-, B3-, B5-, B6- vitaminokban, de jelentős a C-, E-, K- és J-vitamin-tartalma is.
- Gazdag béta-karotinoidokban és más antioxidáns vegyületekben.
- Hatóanyagainak köszönhetően csökkenti a magas vérnyomás- és koleszterinszint kialakulását, emellett nagy szerepet játszik a cukorbetegség, valamint a szív- és érrendszeri problémák megelőzésében.
- Remek flavonoidforrás, ennek köszönhetően képes szembeszállni a szervezeten belüli gyulladásokkal.
- Magas rosttartalmának köszönhetően hosszantartó teltségérzetet biztosít, így hathatós segítséget nyújt a diétában.
- Hatásos salaktalanító, ezáltal javítja az emésztést, fogyasztása enyhe hashajtóként is alkalmazható.
- Bór és kalcium tartalmának köszönhetően a körte fogyasztása hozzájárul a gyermekek csontjainak és fogainak egészséges fejlődéséhez, valamint segít az időskorban kialakuló csontritkulás megfékezésében.