Leírás
A kajszibarack húsa közismerten lágy, kellemes ízű. Sokan tartják a fiatalság és az egészség forrásának, igazi gyümölcsbe zárt elixír! Minősége – elfogultság nélkül – kimagasló. Rengeteg jó tulajdonsága közül érdemes kiemelni, hogy magas A- provitamin tartalommal rendelkezik és antioxidáns hatású. Egy friss barackot nehéz felülmúlni, mi mégis megpróbáljuk visszaadni a nyár ezen egyedi ízélményét. Az illatos, lágy, lédús kajszibarack és almalevünk találkozásából született szomjoltó egyszerre pezsdít fel és derít jókedvre.
A napsütötte, aranysárga kajszibarack nem csupán finom, de jótékony hatásai is szerteágazóak. Igazi csodafegyver, mellyel megvédhetjük az egészségünket!
- Hihetetlenül gazdag A-vitaminban, A-provitaminban, béta karotinban, de található benne még kálium, kalcium, foszfor és kén is. Hasznos niacin- és folsav-forrás. Kiemelkedően magas benne a C-, B1-, B2-, B17-vitamin.
- A kajsziban lévő A-vitamin elősegíti az időskori rossz látás javulását, kedvezően hat a zsíranyagcserére, serkenti a máj méregtelenítő működését, valamint érvédő és rákellenes hatással bír.
- Magas rosttartalmából adódóan serkenti az emésztést, jótékonyan hat az emésztési és székrekedési problémákra, erősíti a gyomrot.
- C-vitamin és antioxidáns tartalmának köszönhetően immunerősítő hatása van.
- Rosttartalmából adódóan segíti az emésztést, megakadályozza a székrekedés kialakulását, emellett a felesleges koleszterinnel is elbánik.