Leírás
A meggyre gyakran hivatkoznak ősi szupergyümölcsként. Hazánkban nagy tradíciója van mind termesztésének, mind fogyasztásának. Ezt figyelembe véve mi is kellő elővigyázatossággal válogatjuk a fényes, mélybordó, ép szemeket, melyek gyümölcslevünkbe kerülnek. Termése különösen értékes, ugyanis dúskál a vitaminokban és az antioxidánsokban. Egy meleg nyári napon mi más olthatná legjobban a szomjunkat, mint egy pohár édes-savanykás ízű, élénkítő, kárminpiros színével szemet gyönyörködtető hűs meggylé, mely savaival és fanyarságával szinte berobban a szánkba?
A meggy azonban nem csak utánozhatatlan, kitűnő aromái miatt közkedvelt, hanem valódi egészségbomba is a szervezetnek.
- Rengeteg antioxidánst tartalmaz, ezért nem csupán egészségünket és szépségünket őrzi meg, de megköti a szervezetben keletkező szabadgyököket is. Távol tartja a baktériumokat és a fertőzéseket, ugyanakkor vértisztító hatással is rendelkezik, így jó hatással van a májra és a vesékre.
- Ásványi anyag tartalmának köszönhetően serkentően hat a szív működésére. Kalcium, kálium és magnézium tartalma pedig megtisztítja a vért, megerősíti a szívizomzatot, emellett segít az idegek és a csontok állapotának megőrzésében, a vércukorszint szabályozásában.
- Vízhajtó hatása miatt kiválóan beilleszthető a diétás étrendbe, hiszen elősegíti a fogyást.
- Nagyszerű B-vitamin forrás, annak minden változata megtalálható benne. A- vitamin tartalmának köszönhetően jótékony hatással van az immunrendszer működésére, a látás megőrzésére.
- Csökkenti a légzőszervi megbetegedéseket és az asztma tüneteit.
- A meggy természetes forrása a melatonin hormonnak, ami segíti az alvásproblémákat és javítja az alvás minőségét.