Leírás
A szőlő különleges helyet foglal el mind a gyümölcsök népes családjában, mind pedig a szívünkben. Számunkra az ősz egyik legszebb ajándéka a “folyékony szőlő”, azaz a must, melynek ízét egész évben úgy őrizzük meg, mintha épp akkor került volna le a tőkéről. Italaink így nem tartalmaznak hozzáadott cukrot és tartósítószert, kizárólag pasztörizálással tartjuk meg a szőlőszemek különleges és gyümölcsös zamatát, frissességét és üdeségét.
Úgy véljük, a must nem puszta ital, hanem palackba zárt gyógyszer. Kimagasló vitamin és ásványi anyag tartalmának köszönhetően akár egy egynapos “mustkúrával” formába hozhatjuk testünket és felfrissíthetjük szervezetünket. A népi gyógyászatban a szőlőt évszázadok óta ismerik és használják méregtelenítő hatása miatt, így a must elsősorban az anyagcserére, a májra és a vesére van jótékony hatással. Magas rosttartalmából adódóan javítja az emésztést, ezért akár a diétánkba is beiktathatunk egy-egy pohár édes nedűt. Különösen ajánlott gyulladásos
betegségekben vagy vérszegénységben szenvedőknek, lábadozó betegeknek. A benne található, könnyen felszívódó természetes szőlőcukor jó hatással van a szívre, karotin tartalma pedig látásunk megőrzésében játszik fontos szerepet. Végezetül a must egy fárasztó nap után szó szerint a legjobb üdítőital, hiszen felfrissíti az idegrendszert és javítja a szellemi képességünket.