Leírás
Mustjaink mindegyike egy korty nosztalgia az adott év szüreti időszakából. A szőlő préselt leve azonban nem csak szomjoltó, hanem számos jótékony tulajdonságával
egészségünk megőrzésében is fontos szerepet játszik.
Nézzük, mi mindenre jó ez a “csodaital”!
Rendkívül gazdag ásványi anyagokban, így nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, kalciumot, foszfort, magnéziumot, vasat, szelént, rezet, jódot és mangánt. Bővelkedik A-provitaminban, B1-, B2- és B6, de C- és E-vitaminban egyaránt. Kimagasló antioxidáns tartalmának köszönhetően véd a stroke, az érelmeszesedés és a szívinfarktus ellen. Magas szelén és cink tartalmából adódóan gyorsítja a sebek gyógyulását. A benne található vitaminok és ásványi anyagok a betegség utáni lábadozásban nagy segítséget jelenthetnek – hozzájárulnak ugyanis a legyengült szervezet felerősítéséhez.
A must segít az emésztési problémákban, illetve székrekedés esetén. Hatóanyagai megakadályozzák a vesekő, valamint a húgyhólyag gyulladásának kialakulását. A mustban lévő vitaminok lassítják a bőr öregedését, fogyasztásával könnyebben és tovább megőrizhető a bőr rugalmassága.