Hello, március!

Nem azt állítjuk, hogy nincsen semmi jó a télben. Azt sem mondjuk, hogy nem volt bőven munka az elmúlt hónapokban. Viszont a tavasz közeledtével – bizony, fogalmazzunk óvatosan! – és március első napjára ébredve úgy érezzük: ideje kitárni az ablakokat.

S ha már az ember bekukkant a Gyűszűbirtok ablakán, vegyük csak végig, mit is lát jelenleg.

Mert bizony – ahogy az előbb említettük – sok minden történt az elmúlt időszakban, és mi egyébként is folyamatosan ügyködünk valamin. Kezdjük ott, hogy sokan megfordulnak a birtokon.

Van olyan, akit a szekszárdi bor csábít hozzánk. Biztosan ismeritek a törzsvendég típust, aki ha megjelenik, már tudjuk is, hogy melyik palackért nyúljunk. No persze, ilyenkor nem a teraszra vágyik a vendég, kezében a kedvenc tételét kortyolgatva, de nálunk ugyanolyan kellemes a Bar-ban leülni (erről is mindjárt mesélünk egy kicsit részletesebben), szóval… a borélményt mindenképpen garantáljuk.

 

A „törzsvendégek” kategória mellett sokszor volt szerencsénk az „új arcokhoz” is, főképp csoportok formájában. A borkóstolás tehát a birtokra látogatás egyik örökös mozgatórugója, aminek mi nagyon örülünk.

Annak már kevésbé tudunk örülni, hogy ezekben a borongós hónapokban nem láthattuk az egyik leghűségesebb célcsoportunkat: a gyerekeket. Igen, tudjuk, a pincészet és a gyerekek fogalma általában nem jár kéz a kézben, de nálunk más a helyzet. Egyrészt azért, mert egy szuper kültéri játszóteret építettünk fel az udvaron, ami viszont csak akkor fest jól, ha gyereksereg ostromolja a hintát, a mászókát vagy a csúszdát.

Talán el sem tudjátok képzelni, milyen boldogok vagyunk, amikor látjuk, hogy a gyűszűs játszóterezés a családi séta kötelező programelemévé válik. Sajnos mostanában korán sötétedett, hűvös és nyirkos volt az idő – egyszóval, kedvezőtlen volt minden, hogy a gyerekzsivaj eluralkodjon a birtok udvarán. Most azonban, itt a március, és talán jól alakul az időjárás, így a „kis fecskéink” visszatérhetnek hozzánk.

Annál is inkább, hogy immár nem csak játszóterezni várjuk őket.

Ugye, az a legtöbbeknek megvan, hogy a saját termésből, gondosan készített gyümölcslé – mint a gyerekkompatibilitás egyik fontos eleme – a birtok boltjában elérhető. Az egészséges itóka tehát adott.

Most azonban csavartunk egy picit a kínálaton, hiszen nem csak gyümölcslével fogadjuk a piciket, hanem a Waffel Bar-ban készülő, saját, édes waffeleinkkel is. Hátha megéheznek.

Azt azonban rögtön leszögeznénk, hogy téved, aki azt hiszi: a waffel holmi gyerekétek, netán csak reggelire alkalmas burkolnivaló. Nem bizony. Egy sokkal merészebbet léptünk a szekszárdi „gasztrotársas játéktábláján”: az eddig borbolt és kávézóként működő birtokegységünket felfejlesztettük, és tavaly ősztől fogva Mokka Café & Waffel Bar címen működik.

 

Beszédes elnevezés, annyi biztos, hiszen a modern igényeknek megfelelő kávéházi kínálatot fuzionáltuk egy waffel bárral. Úgy gondoljuk, sikerült egy olyan helyet nyitni, amilyenre a városban, de még a megyében sincs példa. Visszatérve a waffelre – s hogy az miként válik a kínálat szerves elemévé –, abból indultunk ki, hogy ezt a finomságot nem csupán édes formában érdemes elkészíteni. Kikísérleteztük a sós tésztás waffelt, amelyet nyolc különböző verzióban helyeztünk fel az étlapra. Legyen szó ebédről, vacsoráról, vagy bármilyen napszak étkezéséről, ezzel biztosan egy ízletes és laktató fogást tudhatsz a
tányérodon – méghozzá friss, magvakkal és egyéb zöldségekkel megbolondított salátaágyon.

Tavaszváró hangulatunkban nagyon összpontosítunk arra is, hogy minél több eseményt szervezzünk akár a Bar, akár a birtok berkein belül. A programok persze télen sem maradtak el – s minderről mesélni is fogunk egy következő bejegyzésben –, de úgy hisszük, mindenki arra vár, hogy végre napsütéses időben látogasson el hozzánk egy-egy rendezvényre. Ígérjük, hogy nem hagyunk cserben senkit, s nálunk a jó idővel együtt a jó programok is megérkeznek. Mind a gyerkőcöknek, mind a
családoknak, mind pedig a baráti társaságoknak.

Addig is várunk benneteket waffelezni, borozgatni vagy egy kellemes kávézásra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Adataim mentése a böngészőben a következő hozzászólásomhoz.

gyuszulogo

Kapcsolat:

info@gyuszubirtok.hu

Borászat
Töttös Tibor
+36 30 636 6268
boraszat@gyuszubirtok.hu

Szállás/rendezvényterem-foglalás
Szabó Berni
+36 30 195 0229
szallas@gyuszubirtok.hu

Marketing
Szabó Berni
+36 30 195 0229
marketing@gyuszubirtok.hu

mokkalogo

Mokka Café & Waffel Bar

hétfő – péntek: 12:00-20:00 óráig
szombat – vasárnap: 08:00-20:00 óráig
7100 Szekszárd, Sárköz u. 11-14.


Szabó Berni üzletvezető
+36 30 195 0229

Közösségi média

© 2022 minden jog fenntartva www.gyuszubirtok.hu

X