Leírás
Frissen szedett céklából készült zöldséglevünk magas vitamintartalma mellett hasznos szénhidrát-, fehérje- és rostforrás, emellett kiváló antioxidáns, folsavakban és természetes flavonoidokban gazdag. Rubinpiros céklalevünk magában hordozza a nyers zöldség természetességét, intenzív és gazdag ízélményt nyújtva. Kellemesen édeskés, egyben karakteres és mély aromáit egy leheletnyi földesség színesíti. Valódi egészség- és vitaminbomba – életerő a mindennapokba csempészve!
A céklalé rendszeres fogyasztása számos előnnyel jár. Igazi szuperhős a zöldségek között, jótékony hatásait tekintve annyira sokrétű, akár egy gyógynövény.
Nézzük, mi mindenre jó a céklalé!
- Hozzájárulhat a magas vérnyomás csökkentéséhez, és segíthet megelőzni a magas vérnyomás kialakulását.
- A vér nitráttartalmának növelésével javítja a keringést, a szövetek oxigénellátásának javulásával pedig növekszik az emberi test állóképessége.
- Magas káliumtartalma miatt mindennapos fogyasztása esetén jótékony hatással van a szívre, segítve így a szívbetegséggel vagy magas vérnyomással küzdőket.
- Hatóanyagai javítják az agyi vérkeringést, ezáltal az agyszövetekbe több oxigén jut. A céklalé fogyasztásával késleltethető a demencia kialakulása, vagy megléte esetén lassítható a folyamat.
- Nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, és rengeteg ásványi anyagot: káliumot, kalciumot, vasat, magnéziumot, mangánt, foszfort, nátriumot, cinket, rezet és szelént.